Musthaves voor de keuken die veel mensen vergeten | Loft C

Musthaves voor de keuken die veel mensen vergeten

Veel mensen denken bij een keukenuitzet vooral aan het hebben van servies, bestek, pannen en potten. Alhoewel dit natuurlijk absoluut onmisbare keukenproducten zijn, zijn er nog meer dingen die niet mogen ontbreken in je keuken.

Dit zijn absolute must haves voor de keuken die veel mensen vergeten.

Basis keukenuitzet

Of je nu voor het eerst op kamers gaat, een verhuizing op de planning staat of je gewoon wil kijken of je keukenuitzet up to date is, een basis keukenuitzet heb je altijd nodig.

Voor de absolute basis is het belangrijk dat je beschikt over voldoende kookgerei om verschillende gerechten te kunnen maken. Potten en pannen, maar ook pollepels en spatels horen hierbij. Dat geldt ook voor messen om bijvoorbeeld vlees en groente te kunnen snijden.

Daarnaast heb je voldoende servies nodig voor jezelf en eventueel andere huisgenoten. Denk daarbij aan grote borden, diepe borden (bijvoorbeeld voor soep) en kleine ontbijtborden. Voldoende bestek is daarbij onmisbaar. In principe kom je hiermee al een eind.

Vergeet ook niet een aantal handdoekjes en theedoekjes te kopen, want deze heb je in de keuken dagelijks nodig. Om rondslingeren te voorkomen maak je het beste gebruik van handdoekhaken.

Musthaves voor de keuken die veel mensen vergeten

Heb je eenmaal een basisuitzet bij elkaar, dan is het goed om verder te kijken. Er zijn namelijk heel wat handige keukenproducten waar veel mensen overheen kijken, maar die achteraf onmisbaar blijken te zijn.

Een goed voorbeeld hiervan zijn zeepdispensers. In een keuken is hygiëne ontzettend belangrijk wil je niet ziek worden van het eten. Voor en tijdens het koken je handen wassen is daarom een must. Een los stukje zeep of een flacon direct uit de supermarkt staat een stuk minder leuk dan een mooie zeepdispenser.

Naast een zeepdispenser is ook een keukenrolhouder onmisbaar. Natuurlijk kun je de keukenrol ergens op het aanrecht zetten, maar de kans is groot dat de rol aan de onderkant nat wordt of dat het afrollen een stuk lastiger gaat. Vooral als je maar één hand vrij hebt. Dan biedt een keukenrolhouder uitkomst. Je kunt kiezen voor een keukenrolhouder die je kunt verplaatsen of eentje die je aan de muur bevestigd.

Andere onmisbare items voor je keuken

Met bovenstaande lijst kom je al heel eind. Om je keukenuitzet compleet te maken zijn er echter nog een aantal items die je zeker goed kunt gebruiken.

Het eerste item zijn pannenonderzetters. Een must als je ervoor kiest om de hete pannen op tafel te zetten en ter plekke het eten op te scheppen. Door gebruik te maken van een onderzetter voorkom je beschadigingen aan je tafelblad.

Een ander onmisbaar item is een fruitschaal. Het is belangrijk om gezond te eten en daar hoort dagelijks een stukje fruit eten zeker bij. Om zo lang als mogelijk van fruit te kunnen genieten moet je dit op de juiste wijze bewaren. Dat kan perfect in een fruitschaal. Zorg er wel voor dat je bepaalde vruchten niet in elkaars buurt legt, omdat deze het rijpingsproces kunnen versnellen.

Reageren

Alle reacties worden bekeken voordat deze gepubliceerd worden.

Must-haves

Toiletborstel Nova One - Zwart - Loft CToiletborstel Nova One - Zwart - Loft C
Zone Denmark Toiletborstel NOVA - Zwart
Sale prijs44.95
Uitverkocht
Pedaalemmer Nova - 3L - Zwart - Loft CPedaalemmer Nova - 3L - Zwart - Loft C
Zone Denmark Pedaalemmer NOVA - 3L - Zwart
Sale prijs54.95
Uitverkocht